Zo hou je ondanks thuisscholing rust in de tent

Thuisscholing

De eerste weken thuisscholing in 2021 zitten erop. We worden enorm met onze neus op de feiten gedrukt. Het virus bestond niet alleen in 2020, maar het bestaat ook in 2021. De scholen blijven nog wel een tijdje gesloten en de thuisscholing kan behoorlijk wat effect hebben op je gemoedstoestand.

In de eerste week had ik vooral moeite met het vinden van een handig nieuw ritme, met frustratie als gevolg. Werken tussen het lesgeven door is een behoorlijke beproeving.

Thuisscholing vraagt om een plan van aanpak

De tweede dag was ik het ontzettend zat, maar ik merkte ook iets belangrijks op: ik was aan het vechten tegen een situatie die ik niet kan veranderen. Ik had maar een optie.

De situatie accepteren, meeveren en rigoureus mijn planning omgooien! Resultaat? Ik voelde me direct een stuk lichter, was veel productiever omdat ik meer energie had en de thuisscholing verliep ook soepeler.

Nadat ik de boel voor mezelf op een rijtje gezet, besloot ik direct mijn vijf belangrijkste tips voor thuisscholing in combinatie met thuiswerken te bundelen in een blog. Zo kan ook jij direct meer rust creëren in de nieuwe situatie. Zelfs wanneer je niet thuis werkt of kinderen hebt die je les moet geven, leer je ongetwijfeld vel door deze tips.

Week 2 - het moet toch weer anders

Week 1 ging na het omgooien van mijn ritme helemaal super en vol goede moed begon ik ook aan week 2. Totdat ik ontdekte dat mijn nieuw bedachte ritme voor week 2 niet ging werken.

  • Maandag – Ramvol met meetings en stroef verlopen thuisscholing
  • Dinsdag – Een shitload of schoolwerk inhalen met Daan (hij was maandag niet lekker, dus had een achterstand)
  • Woensdag – In de middag eindelijk wat kunnen werken omdat de kids bij mijn vader waren.
  • Donderdag – Ik was jarig, maar boven al was ik juf tussen half 9 en half 3. En huishoudster en mama en jarig…
  • Vrijdag – Eindelijk een dag dat ik weer op kantoor kan doorbrengen.

Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar pas op vrijdag beginnen met werken zorgt er niet voor dat ik direct het beste haal uit mijn werkdag. Ik merkte dat de tijd voor mezelf de afgelopen week niet in balans was, en daar doe ik het niet heel goed op.

Conclusie: in week 3 moet het toch weer anders.

Wellicht zoals week 1? Misschien ook niet. Vanmorgen had ik een vriendin aan de telefoon en we kwamen tot de conclusie dat het een bijzondere tijd was met bijzondere maatregelen en dus ook oplossingen.

Dat betekent dat we dingen anders moeten doen dan we gewent zijn. Stoppen met vasthouden aan wat niet werkt en meedeinen op de golven (monstergolven) is het enige wat we kunnen doen. Mijn prioriteit ligt op de kinderen, want ook zij hebben hier niet voor gekozen.

Ook rust in de tent met thuisscholing

Ik trek dus een nieuw plan van aanpak uit de kast voor de komende weken en dat blijf ik doen. Zolang de situatie vraagt om een bijzondere aanpak, blijft dat mijn antwoord zijn. Zo krijg ik rust in de tent, zelfs met thuisscholing. 

Mijn verjaardag is inmiddels geweest en ondanks alles was het een leuke dag. Ik heb 36 kaarsjes uitgeblazen (of afgerond 40, volgens een vriendin).

Daarom krijg jij voortaan €40,- korting op de cursus plannen! Daarin help ik jou ontdekken welke manier van plannen het beste bij jou past (er bestaat geen one size fits all), je leert hoe je prioriteiten kunt stellen en uiteraard leg neem ik je ook mee in het proces van veranderende planningen. Hoe ga je daar mee om en hoe zorg je ervoor dat je toch het maximale uit je dag haalt, zonder jezelf voorbij te lopen (en nog veel meer).

Je aanmelden voor de cursus doe je heel eenvoudig hier. Naast de verlaagde prijs heb ik ook nog eens de periode dat je toegang hebt tot de cursus heb ik verlengd van 3 maanden naar 6 maanden!

Zo, tijd voor rust in de tent.

De deuren zijn tijdelijk gesloten.

Naar verwachting zal de cursus plannen april/mei 2021 weer beschikbaar zijn.

Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer de deuren weer openen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! 

.

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.