Wat is het verschil tussen een planner en een agenda?

Verschil agenda planner

Wat is het verschil tussen een planner en een agenda? Dat was een vraag waar ik ook tegenaan liep toen ik de Flow Planners ontwikkelde. Veel planners hebben zeker een agenda-functie, maar tegelijkertijd zijn ze veel meer dan dat.

Voor mij stond vanaf het begin vast dat de Flow Planners meer moest zijn dan een plek om je afspraken in op te schrijven. Ik wilde dat deze planner je hielp bij het aanbrengen van structuur, maar je tegelijkertijd een spiegel voor hield.

Het verschil tussen een planner en agenda

Ik kwam er al snel achter dat een agenda dat niet doet. Daarin noteer je alles wat je voor die week moet doen, maar daar blijft het ook bij. Je bedenkt niet hoe je deze taken ook daadwerkelijk kan voltooien en wat het je oplevert. Iets wat je bij een planner vaak wel vindt. 

Een agenda is in principe een ouderwetse papieren (en tegenwoordig natuurlijk ook steeds vaker digitaal) exemplaar met weekoverzicht, data en de dagen van de week. De functie van de agenda is het noteren van je afspraken.

Wat is de functie van een planner?

Een planner heeft niet altijd een agenda-functie. Het doel van een planner is om jou een systeem te bieden die je helpt bij het realiseren van je doelen. Planners hebben in eerste instantie dus geen agenda functie, maar toch kom je die, al dan niet ongedateerd, wel vaak tegen. Dit omdat een datum je wel heel goed kan helpen bij het voltooien van een doel. 

Het verschil tussen een planner en een agenda zit hem dus vooral in de focus. Wil jij alleen je afspraken vast kunnen leggen of ben je ook op zoek naar een methode om dit voor elkaar te krijgen? Met daarbij direct ruimte om te kunnen reflecteren.

Waarom is Flow Planners zo'n fijne planner?

De Flow Planners is veel meer dan alleen een planner. Hij is speciaal ontwikkeld voor de drukke ambitieuze moeder, de vrouw die geen concessies wil doen op haar leven.

Met de vele vragen in de planner neem ik je mee in een eenvoudig systeem om je doelen in het leven te ontdekken en te realiseren. Je leert jezelf beter kennen en kunt daardoor makkelijkere keuzes maken die in lijn zijn met je eigen kijk op het leven.

Zakelijk en privé gecombineerd in een planner

Je kan nog zo hard roepen dat je zakelijk en privé gescheiden wil houden, maar dat is vrijwel onmogelijk. Wanneer je werkt, kan je niet vrij zijn en andersom. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom zal je in de planner altijd ruimte vinden voor zowel persoonlijke als zakelijke aspecten in het leven. Door te groeien als persoon zal je onderneming meegroeien.

Wat biedt de Flow Planners je?

De Flow Planners is dus meer dan een concrete agenda, maar wat biedt het je vooral?

  • Jaarkalender
  • Jaarterugblik voor persoonlijk en zakelijk gebruik
  • Visionboard voor persoonlijk en zakelijk gebruik
  • Jaarvooruitzicht voor persoonlijk en zakelijk gebruik
  • Notitiepagina’s
  • Reflectie afgelopen sprint (1 sprint = 4 weken)
  • Vragen voor intenties en doelen komende sprint
  • Sprintoverzicht met socialmedia tracking
  • Wekelijkse reflectie en persoonlijke ontwikkeling
  • Weekplanning met to-do’s, boodschappenlijstje, weekdoelen en maaltijden planner
Het complete overzicht van de ongedateerde Flow Planners vind je hier.

Voor wie is de Flow Planners?

De planner is speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze moeder. De vrouw die vele ballen heeft hoog te houden en die daar bewust voor kiest. De vrouw die geen concessies wil doen, maar die wel uitsluitend wil kiezen voor datgene wat zij echt belangrijk vindt. Hoewel dit misschien nog wel moeilijk is, weet ze dat ze meer wil en kan halen uit haar leven.

Ben je op zoek naar een planner mét agenda functie? Bestel hem hier!

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.