Wat is een online business manager?

Wat is een online business manager?

Wat is een online business manager en wanneer schakel je deze persoon in? Als je bedrijf groeit, kan ik me voorstellen dat je dit een interessant vraagstuk vindt. Wellicht is het inschakelen van een online business manager een hele goede stap, maar die kan je pas zetten als je alle opties doorgenomen hebt.

Je bent ondernemer en de plannen met jouw bedrijf reiken tot in de hemel. Sterker nog, soms gaan ze daar zelfs voorbij! Maar er zitten maar 24 uur in een dag en er komt een tijd dat je meer werk hebt dan dat je aankan. Is dit het moment waarop je gaat uitbesteden? En zo ja, waar ga je dan mee beginnen?

Je hebt de afkorting OBM weleens voorbij zien komen, maar wat is een online business manager precies? En is dit wel waar je naar op zoek bent? Een heleboel vragen die ik in dit blog allemaal voor je beantwoord.

Wat is een online business manager?

IEen online business manager is een zelfstandig professional die op (hoog) strategisch niveau met je meedenkt. Zij brengt in kaart welke dagelijkse processen jij allemaal doorloopt en neemt deze taken over of brengt ze bij iemand anders onder. Ook kan een OBM worden ingezet bij een langdurig project of bijvoorbeeld een lancering.

Vaak wordt de rol van online business manager gezien als iemand die de weg vrijmaakt voor de ondernemer, waarna jij je vervolgens kan richten op taken die alleen door jou kunnen worden uitgevoerd. Het grote verschil met een VA (virtual assistent) is dat diegene jou ondersteunt. Een online business manager denkt strategisch mee, managet het bedrijf en stelt jou in staat je te focussen op jouw kerntaken.

Iedere online business manager geeft overigens een eigen invulling aan de term. Dit hangt ook af van de expertise van de desbetreffende manager.

Wanneer ga je uitbesteden?

Maar wanneer is dan het moment dat je een online business manager in de arm neemt? Als je het aan een OBM zelf vraagt, krijg je waarschijnlijk het antwoord ‘als je echt wil gaan groeien’. In zekere zin is dat natuurlijk wel zo, maar het inschakelen van een externe partij om jou werk uit handen te nemen, is een flinke stap. 

Het is in dat geval belangrijk dat je eerst kijkt naar waar je dan precies tegenaan loopt en hoe je het graag anders zou zien. Zijn de processen waar jij voortdurend tegenop botst echt zo tijdrovend, of is het een kwestie van beter plannen? Heb je misschien niet gewoon een stok achter de deur nodig die ervoor zorgt dat je ook daadwerkelijk de taken uitvoert die op je planning staan?

Het verschil tussen een online business manager en een zakelijke planner

Ik kom regelmatig in contact met ondernemers bij wie dat laatste het geval is. Zij ervoeren een enorme drukte en stonden op het punt om hun meest tijdrovende taken uit te besteden. Maar na een gesprek over hun zakelijke planning, bleek de vork toch iets anders in de steel te steken. Zij hadden wel behoorlijk wat op hun bordje, maar door een verkeerde aanpak, maakten ze het zichzelf ook veel moeilijker dan nodig.

Als zakelijk planner focus ik me op het (her)structuren van jouw werkzaamheden. Wat kost jou de meeste energie, wat doe je allemaal op een dag en wat staat je de komende tijd nog te wachten? Door dit in kaart te brengen, kan ik een duidelijke en overzichtelijke planning maken die jij vervolgens weer kan afvinken. Hierdoor krijg jij meer ruimte in je hoofd, ga je ’s avonds met een tevreden gevoel naar huis en behaal je doel na doel.

Als je kijkt naar wat is een online business manager en wat kan een zakelijke planner voor je betekenen, dan ligt het grootste verschil bij het uitbesteden. Wil jij alles uit handen geven of heb je juist ontzettend veel profijt van een duidelijke takenlijst, een overzichtelijke planning en structuur in jouw werkzaamheden?

Wil je weten of een zakelijke planner iets voor jou is?

Dan drink ik graag online een kopje koffie met je! Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Ik denk met veel plezier mee over de mogelijkheden binnen jouw bedrijf en waar de kansen voor het oprapen liggen.

Ben je benieuwd naar wat een zakelijke planner allemaal nog meer doet? Volg me dan op Instagram en stuur me een DM om kennis te maken! 

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.