Wat als je niet kan falen?

Wat als je niet kan falen?

Als er één quote is die perfect aansluit bij de keuzes die ik heb gemaakt het afgelopen jaar is het wel de quote die deze week, week 51, in de planner staat. Afgelopen jaar stond voor mij vol met dingen die ik nog nooit hebt gedaan, maar waarvan ik op voorhand niet had verwacht dat ik ze toch zou doen. Ditmaal hebben we een wat langere blog dan anders. Hier heb ik bewust voor gekozen. Ik wil jou namelijk gaan helpen bij het zetten van jouw doelen voor 2018!

Quote: What would you attempt to doDe planner uitgeven was voor mij een droom. Drie jaar lang heb ik hierover nagedacht, maar constant had ik het gevoel dat ik het niet zou kunnen. Lang heb ik mijn gevoel weggestopt met de gedachte dat ik, opgeleid als dierenartsassistente, niet goed genoeg was, tot begin dit jaar.
Ik zat in een soort van impasse, wist niet waar mijn roeping lag en wat ik zou willen met mijn verdere leven. Na veel praten met mijn man en mijn lieve vriendin heb ik de knoop doorgehakt en besloten om er toch voor te gaan. Ongeacht de onzekerheden en risico’s die eraan hangen.

Falen is voor mij nooit een optie geweest. Vele tegenslagen heb ik het hoofd moeten bieden om te komen waar ik nu ben, maar ik heb het gedaan! Je kan dus wel zeggen dat 2017 voor mij een zeer succesvol jaar is geweest. Een jaar waarin ik grote stappen heb gezet.

 

HOE WAS JOUW 2017?

Hoe is jouw jaar gegaan? Wat waren jouw grootste successen? Maar nog belangrijker, welke lessen heb jij geleerd in 2017 om van 2018 een nog succesvoller jaar te maken? Het jaar 2017 is namelijk bijna afgerond en de tijd die is geweest krijg je nooit meer terug. De toekomst daarin tegen hebben we wel in ons eigen handen. We hebben de mogelijkheid om ons leven zelf in te richten, daarvoor moet je wel weten wát het is dat jij wilt. Waar wordt jij oprecht blij van?

Welke lessen heb jij geleerd in 2017?

Voordat we gaan kijken naar 2018 gaan we met behulp van de vragen uit de planner kijken hoe het afgelopen jaar is verlopen. Pak een stuk papier of je Flow Planners erbij en beantwoord de volgende vragen.

Persoonlijk:
– Wat waren je grootste successen in 2017?
– Welke persoonlijke vaardigheden heb je geleerd of verbeterd?
– Noem een aantal persoonlijke dingen die je hebt bereikt waar je trots op bent.
– Wat is er persoonlijk minder goed gegaan en wat zou je anders doen? En waarom?
– Als je jezelf zou coachen welk advies zou je jezelf geven?
– Welke dromen zijn het afgelopen jaar uitgekomen?

Zakelijk:
– Wat waren je grootste zakelijke successen in 2017?
– Welke zakelijke vaardigheden heb je geleerd of verbeterd?
– Noem een aantal zakelijke dingen die je hebt bereikt waar je trots op bent.
– Wat is er zakelijk minder goed gegaan en wat zou je anders doen? En waarom?
– Als jij je eigen business coach was, welk advies zou je jezelf geven, terugkijkend op het afgelopen jaar.
– Met wie heb je het afgelopen jaar mogen samenwerken?

Tijd voor je eigen visuele catalogus!

Als je weet waar je successen en je leermomenten lagen in het afgelopen jaar is het tijd om te kijken naar 2018. De meest ideale manier om te ontdekken waar je naartoe wilt is om een Visionboard te maken.
Zoals Kelly Smit van Profectus Coaching zo mooi zegt: “Een visionboard is jouw persoonlijke visuele catalogus van dingen die je leuk vindt”.

Met behulp van een Visionboard kan je op een leuke, ongedwongen manier naar bovenhalen waar jij nu echt blij van wordt. Belangrijk is om de quote van deze week daarbij in je achterhoofd te houden! “What would you attempt to do if you knew you could not fail?”

Voor nu heb ik je genoeg stof tot nadenken gegeven. Ik ben heel erg benieuwd wat jij zou doen wanneer je niet zou kunnen falen. Laat het me weten.
Meld je ook aan bij de Flow Planners Inspiratie facebook groep! In deze groep motiveren en inspireren we elkaar bij het maken van een planning en alles wat daarbij hoort!

En in deze blog leer ik je hoe je in zes simpele stappen jouw persoonlijke visionboard kan maken.

 

Geen reactie's

Geef een reactie