Wanneer koop je een planner?

Wanneer koop je een planner

Het ‘planner-seizoen’ kent overduidelijk zijn pieken en dalen. De piek zit overduidelijk aan het eind van het jaar én aan het begin van het nieuwe jaar. Maar is dat eigenlijk wel het beste moment om een planner te bestellen? Lees snel verder. Onderaan heb ik een leuke verrassing voor je!

Als je het aan mij vraagt is mijn antwoord heel simpel. “Heb je nog geen planner? Dan is vandaag hét juiste moment om een planner te bestellen. :-). Maar het eigenlijke antwoord ligt iets genuanceerder, moet ik eerlijk bekennen.”

Jij moet er klaar voor zijn

Veel mensen kopen een planner met de illusie dat rust en overzicht daarna vanzelf komt. Maar helaas… Een planner doet het werk niet voor je. Het is een hulpmiddel om je te helpen bij het creëren van rust en overzicht in je planning. Maar jij bent er zelf verantwoordelijk voor. Ik help je er natuurlijk wel een beetje mee. Met behulp van de agendafunctie, de sprint en het sprintoverzicht kom je een heel eind. Daarnaast is de Flow Planners ook een hulpmiddel bij je persoonlijke ontwikkeling en het stellen van je doelen. Hiervoor zijn de wekelijkse, de 4-wekelijkse reflecties en de intenties ontwikkeld. 

Wanneer je dan kijkt naar de vraag wanneer koop je een planner? Begrijp je natuurlijk nu wel dat het antwoord op deze vraagt iets gecompliceerder ligt. Wanneer jij namelijk niet bereid bent om de planner te gebruiken, heb je er niets aan. Je moet wel zelf actie willen ondernemen om die rust en overzicht te krijgen in je leven. It’s up to you.

Als jij er klaar voor bent om meer overzicht te krijgen in je-alle-ballen-omhoog-leven (werk, kinderen, relaties, jezelf…), dan is dit hét moment om een planner te kopen.

Het lijkt wel een utopie

Dan ligt balans, focus, rust, overzicht en persoonlijke groei binnen handbereik. Iedereen kan het. Maar je moet er wel wat voor doen! Hoe fijn is het dat je thuis ook echt thuis kunt zijn. Zonder dat je met je hoofd nog bij je werk bent, terwijl je kinderen ‘schreeuwen’ om aandacht. Of wat dacht je van om ongestoord op de wc zitten? Even een moment voor jezelf. Wellicht klinkt het nu nog als een utopie.

Maar dat hoeft niet. Je staat hier niet alleen in. Er zijn verschillende (kleine) handigheidjes die het leven een stuk makkelijker maken. Veelal begint het bij de basis, je eigen gedachtepatronen. Ook slimme tips en trucs die een hoop rust zullen brengen, waardoor je leert dat werken en moederschap (lees: leuke moeder zijn) prima te combineren valt. Fijn hè dit feest van herkenning?

Je hoeft het niet alleen te doen.

Het mooie is, je hoeft het niet alleen te doen. Het is altijd mogelijk om “like-minded” mensen om je heen te verzamelen. Mensen die net als jij opzoek zijn naar meer rust, balans, focus, enz. door goed te leren plannen.

Mocht je geen mensen om je heen hebben die jou begrijpen en supporten? Volg dan mijn Instagram-account. Hier deel ik veel kennis over het combineren van een werk- en privé leven.

Ben je ondernemer en dan is er zelfs een kans dat ik jouw planning volledig uit handen neem. Loop jij regelmatig vast op een gebrek aan scheiding tussen werk en privé? Ervaar je een gevoel van chaos en zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je een gebrek aan overzicht en vergeet je daardoor belangrijke dingen.

Lees dan zeker verder en ontdek hoe ik jou kan helpen!

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.