Hoe kom je uit je hoofd en in het nu?

Hoe kom je uit je hoofd en in het nu?

Soms heb ik van die momenten, dan weet ik het echt even niet meer… En hoewel ik echt geloof in de wet van aantrekkingskracht is er bij momenten nog wel een behoorlijk gat tussen de theorie en de praktijk. Wat kan je nu eigenlijk doen om uit je hoofd te komen en in het nu te zijn?

Quote: Sometimes the worst place you can be is in your own head

 

De afgelopen twee weken zijn voor mij een enorm emotionele rollercoaster geweest en ik ben bang dat het einde nog niet in zicht is. Mijn man is, voor minimaal 7 weken, doordeweeks niet thuis en het valt me zwaarder dat ik had verwacht.

Doordeweeks gaat het allemaal prima, al heb ik weinig tijd over voor mijzelf, maar in het weekend komt de klap. Nu hebben we ook wel leuke maar drukke weekenden gehad. Toch lijkt het of de vermoeidheid en overprikkeling er in de weekenden in alle vaart uitkomen.

 

 

 

Mensen om ons heen vragen allemaal aan mijn man hoe zwaar het wel niet is om van huis weg te zijn, maar vragen niet aan mij hoe het is om alleen thuis te zijn met de kinderen. Nu is dit echt geen klaagzang hoor.
Hoewel ik er best naar uitkijk om zomaar een paar dagen afstand te kunnen nemen van alles en er echt even alleen voor mezelf te zijn, is dit voor mij wel een besef van hoe ik er eigenlijk doorheen zit. Ik voel een enorme vermoeidheid en tegelijkertijd een diep respect voor alle alleenstaande ouders, die altijd alleen thuis zijn en alle verantwoordelijkheid alleen moeten dragen. Dit geeft me ook gelijk een gevoel van dankbaarheid, voor ons is het maar tijdelijk!

KLAAR MET DE INNERLIJKE STRIJD

Momenten, gevoelens, als deze… ik verafschuw ze. Ik wil een super lieve moeder zijn, ik wil een super lieve vrouw zijn. Ik wil genieten van ieder moment van de dag. Ik wil groeien met Flow Planners, ik wil… ik wil… Ik wil nu eigenlijk even helemaal niets… Het enigste wat ik nu wil is de gedachten van mij afschrijven. Mijn hoofd legen op papier en jou laten zien dat het gras aan de andere kant NIET altijd groener is.

Sometimes the worst place you can be
is in your own head.

De quote van deze week slaat voor mij zooo de spijker op zn kop op dit moment.

De gedachten in mijn hoofd gaan alle kanten op. Ik wil zo ontzettend veel met Flow Planners en ik zit vol met inspiratie en ideeën, maar tegelijkertijd vind ik ze zooo eng… Zodra ik mijn webshop wil gaan aanvullen met nieuwe producten komt de twijfel naar boven. Zijn de spullen die ik wil inkopen wel leuk genoeg? Ook de website die ik hiervoor moet aanpassen. Het ontbreekt me aan de inspiratie, omdat ik nog niet precies weet waar ik heen ga…
Ik wil meerdere edities uitgeven van de Flow Planners agenda, verschillende covers, verschillende planners… maar dit kost zoveel dat het voor nu niet realistisch is. Ik wil Flow Planners het liefst helemaal in eigen beheer houden, maar wat als iemand anders nu veel beter is in de verkoop en ik me gewoon moet uitleven op het creatieve gedeelte… Wat als..

Soms heb ik van die momenten, dan weet ik het echt even niet meer… En dit was zo’n moment.
Vandaag gaat Daan voor het eerst echt naar school, samen met zijn grote broer Thijs en heeft mama weer een beetje rust. Mijn eerste uur zonder kindjes heb ik besteed aan mezelf. Met een kop thee een podcast luisteren en in balans komen, want als er nu iets niet is, is het balans. En zonder balans geen rust. Ik ga weer uit mijn hoofd en in het leven, want… Sometimes the worst place you can be is in your own head…

TIJD VOOR VERANDERING

Dit stuk hierboven schreef ik gister. Gelukkig voel ik me vandaag al zoveel beter en zo gezegd, zo gedaan. Vanmorgen heb ik het eerste uur van de dag besteed aan mij. Dat voelde (en voelt nog steeds) goed!
Ik heb een podcast geluisterd van Sophie Ditmar van SoV’s Choice, om precies te zijn deze. Vervolgens ben ik serieus aan de slag gegaan met persoonlijke affirmaties naar mezelf en met het opschrijven van mijn intentie voor vandaag. En hoewel het nog enorm onwennig en zelfs een beetje zweverig voelt geloof ik toch dat deze stappen, deze momenten van bewustwording, mij gaan helpen bij het creëren van meer balans in mijn leven.

En zoals ik al zei, het voelde en het voelt nog steeds goed. Ik ben erdoor in een positieve energie gekomen en ik voel me goed. Wanneer ik merk dat dit in de loop van de dag weer veranderd zal ik een stap terug doen en mezelf eerst weer in die positieve energie plaatsen voordat ik verder ga.
Het is voor mij een experiment, maar ondanks het feit dat ik een eigen planner heb uitgegeven, geloof ik in het plannen van binnenuit en niet omdat het op papier geschreven staat. Wanneer het goed voelt is het goed. Wanneer het niet goed voelt, moet je wat veranderen totdat het goed voelt.
Het gevoel van er doorheen zitten is nu gelukkig echt weg dus voor nu voelt het goed!

Hoe kijk jij hier eigenlijk tegenaan? Wat is jou gevoel wanneer je dit leest? Laat het me weten!

 

Geen reactie's

Geef een reactie