Planning uitbesteden – Wat is het juiste moment?

Planning uitbesteden

Je planning uitbesteden? Oei, dat is nogal een stap. Toch? Of valt dat in de praktijk mee en brengt het alleen maar rust? Wanneer je grote plannen hebt met je bedrijf, kom je vanzelf op een punt dat je dingen wil (of moet) uitbesteden. Doe je dit niet, dan is de kans relatief groot dat je vroeg of laat tegen een plafond aan hikt. Maar wat ga je dan uitbesteden? En aan wie ga je die taken overdragen? 

Tijd om je bedrijf op te schalen

Wanneer je de mogelijkheden onderzoekt om je bedrijf schaalbaar(-der) te maken, denk je wellicht aan het uitbesteden van taken of om een businesscoach in de arm te nemen die jou helpt bij het uitwerken van een vernieuwde strategie.

Hoewel dit voor jouw bedrijf absoluut de juiste stap kan zijn, hoeft het niet altijd de beste oplossing te betekenen. 

Waar loop jij op vast?

Wanneer je de tijd neemt om te bedenken hoe je kan breken met het huidige ‘plafond’ van jou bedrijf is het verstandig om na te denken waarop jij vastloopt. Eerlijk en kritisch. Het is namelijk heel makkelijk om zomaar een antwoord te geven, zoals: “Ik heb te weinig tijd, ik heb een meewerkend persoon nodig.” Maar is dat wel zo? Stel jezelf eens de volgende vragen:

– Stel ik altijd de juiste prioriteiten? Maak ik de juiste keuze op basis van mijn dromen en doelen?
– Besteed ik mijn kostbare tijd aan taken met de grootst mogelijke impact?
– Heb ik overzicht en een systeem waar ik op terug kan vallen?
– Heb ik een heldere focus richting mijn doelen of laat ik me vaak afleiden?
– Bepaal ik altijd zelf mijn agenda?

Wanneer je alle vragen overtuigend met een JA kunt beantwoorden durf ik met flinke zekerheid te zeggen dat jij de basis van je planning onder controle hebt. Maar….

Planning uitbesteden aan Jouw zakelijke planner

Wat als je 1 of meer van de bovenstaande vragen met een nee hebt beantwoord? Wanneer je nog niet altijd de juiste prioriteiten stelt? Wat als je kostbare tijd verspilt aan taken die eigenlijk niet het verschil maken? Wat als je maar wat doet, zonder helder voor ogen te hebben wat het doel is van jouw werkzaamheden, waar je met jouw bedrijf naartoe wilt? Wellicht herken je je in het verhaal van Angela Lodder. Zij deelde op Instagram hierover het volgende:
Zakelijke planner

"Ik verzandde een maand geleden in alles wat ik moest doen. Mijn hoofd liep over. Ik had overal notities, in Trello, op losse blaadjes en in mijn hoofd. Voor klanten lukte het allemaal, mijn eigen deadlines daarentegen... Ik was niet aan het zwemmen, maar aan het verzuipen. Het was het meest verschrikkelijke gevoel dat ik in tijden heb gehad.

En nu? Ik ga als een malle. Ik werk met @marloes.flowplanners samen. Mijn zakelijke planner en ik kan nu al niet zonder haar. Zij zorgt ervoor dat ik mijn doelen behaal. Dat ik iedere week doe wat nodig is om steeds eens stapje dichterbij te komen. Dat ik niet verzand in taken die ik nu helemaal niet moet doen. Ze zorgt ervoor dat mijn week zo is ingericht dat ik optimaal kan werken. Dat ik aan het eind van de dag met een relaxed gevoel naar mijn gezin kan gaan. Dat ik echt weekend heb!"

Wat is mijn officiële functie-omschrijving in onze samenwerking? Ehm… Stok achter de deur? Sparringspartner? Ordeschepper? Motivator? Rechterhand? Eigenlijk van alles een beetje. Mijn functie noemen we voor het gemak Jouw zakelijke planner, omdat dat in de basis de lading het beste dekt. Maar ik durf met recht te zeggen dat het een beetje meer is dan dat. 😉 Ben jij op zoek naar een rechterhand in je planning? Wacht dan niet te lang. Ik heb nog maar 6 plekjes beschikbaar! Ontdek wat een zakelijke planner allemaal voor jou kan betekenen of stuur me gelijk een berichtje dan plannen we even een vrijblijvende online call in. Spreek ik je snel?

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.