Persoonlijke effectiviteit: Stop met vechten tegen jezelf

Persoonlijke effectiviteit

Eindelijk kan ik er mijn vinger op leggen. Sinds 3 jaar verdiep ik me enorm in planning en doelen stellen, maar regelmatig had ik het gevoel dat er iets miste. Planning en doelen stellen voelt vaak als een hele krachtige (mannelijke) energie, maar ik wil meer. Er is niet één manier van plannen of doelen stellen die voor iedereen werkt. We zijn allemaal anders. Met persoonlijke effectiviteit kijk ik naar een manier van plannen om doelen te realiseren die bij jou als individu past.

Wat betekent persoonlijke effectiviteit?

Maar wat is persoonlijke effectiviteit? Persoonlijke effectiviteit is je leven op zo’n manier inkleden dat je optimaal kunt presteren en je dromen kunt nastreven, zonder jezelf voorbij te lopen. We leven in een wereld waar termen als productiviteit, efficiëntie en targets de boventoon voeren. Tegelijkertijd zien we dit terug in het aantal burn-outs, ziekteverzuim en motivatiegebrek. Dit komt doordat er veelal met 1 maat gemeten wordt en dat is de maat van uitkomst. Wat kan jij produceren in een zo’n kort mogelijke tijd? Daarbij is het werk nóóit af. Er is altijd nog wel iets dat we kunnen doen. Dat moet anders kunnen. En gelukkig kan het!

Wie ben jij? Dat is de basis.

We zijn als mens echter allemaal anders. Naast het feit dat we allemaal een ander uitgangspunt hebben, beginnende bij wat heb je al meegemaakt in je leven, hebben we ook allemaal een andere draagkracht. Wat is je persoonlijkheid? Hoe is je mindset? Wat is je draagkracht?

Waar kijk je naar bij persoonlijke effectiviteit?

Naar jou! Duh! En dan?
Wat werkt voor jou? Dat is de juiste vraag. Persoonlijke effectiviteit is superbreed. Toch is er 1 onderwerp die constant terug komt en dat is ons brein. De werking van onze hersenen is de basis van ons als individu. Wanneer we de gedachten rondom de onderliggende onderwerpen snappen, dan kunnen we deze omzetten in onze krachten. Nu zal ik je daar niet teveel mee vermoeien, tenzij het echt een toffe simpele brainhack is die jouw leven een stuk makkelijker maakt natuurlijk.

Concrete resultaten.

Vanuit Flow Planners kijk ik graag naar de mogelijkheden om jouw als vrouw en moeder ambities en dromen na te streven, zonder jezelf te verliezen. Tegelijkertijd wil je vast ook nog een leuke vriendin, vrouw, echtgenote en/of gelukkig zijn. Door je mindset en gedrag te veranderen kunnen je je leven efficiënter inrichter, doelgerichter en met focus werken om zo je doelstellingen te behalen.

Onderwerpen waar ik voornamelijk mee bezig ben zijn:

  • Planning
  • Doelen stellen
  • Productiviteit
  • Balans

Flow Planners Community

De Flow Planners website zal nog meer de plek worden voor kennis en informatie rondom deze onderwerpen, maar daarnaast is er sinds kort ook een actieve community waarbij we er dieper op ingaan. Meld je nu aan en ontdek jouw persoonlijke effectiviteit!

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.