Over

Veel mensen vragen mij wel eens. “Hoe kom je nou op het idee om zo’n agenda te maken.” Persoonlijk denk ik dat alle goede ideeën voortkomen uit een gemis van de bedenker. Zo kan ik me voorstellen dat de bedenker van de “moderne” paperclip, George F. Griffiths, op het idee kwam om te paperclip zo vorm te geven dat het de functie had om het papier bij elkaar te houden, zonder dat zijn papieren kapot scheurde of beschadigde. Wat met de voorloper van de voorganger van onze moderne paperclip wel eens gebeurde.

Een gemis en probleem resulteerde hier in een oplossing en dus een nieuw product.

Ditzelfde gebeurde eigenlijk ook met het idee achter de Flow Planners agenda. Het idee is al zo’n 3 jaar geleden ontstaan. Als drukke moeder met een eigen bedrijf, een man met wisselend werkrooster én twee kinderen kwam ik altijd ruimte tekort in mijn agenda. Alles schrijf ik op in mijn agenda (of op losse briefjes die ik kwijt raak). Terugbel notities, e-mails die ik moet versturen, zakelijke en privé afspraken, speelafspraken van de kinderen, uitjes met de familie en ga zo maar door. Wanneer ik dit niet doe ga ik dingen vergeten.

Marloes de Jong
Hoe ik in het verleden ook probeerde om mijn agenda in te delen, ik had altijd een gebrek aan ruimte.

” Tussen het hebben van een idee en de uitvoering zit alleen wel een heel grote kloof. “

Ik liep al vrij lang met de gedachte rond een eigen agenda uit te geven, alleen tussen het hebben van een idee en de uitvoering zit alleen wel een heel grote kloof. Daarom heb ik een tijd lang mijn gedachte onderdrukt, in de veronderstelling dat ik de enige ben die hier behoefte aan heeft en dat ik het toch niet kan. Toch bleef diezelfde gedachte steeds weer opkomen. Uiteindelijk heb ik mijn droom opgeschreven, zodat het “uit mijn systeem” was. Ieder nieuw idee rondom de agenda die in me opkwam schreef ik er weer bij.
Zo heeft het idee rondom de agenda zich in de afgelopen 3 jaar gevormd.
Begin 2017 heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en besloten stappen te ondernemen. Het is allemaal niet zonder slag of stoot gegaan en ben tegen vele uitdagingen aangelopen. Mijn droom, een agenda uit te geven voor de ondernemende vrouw is wat ik voor ogen hield en wat mij enorm motiveerde. Deze droom is nu uitgekomen!
Eindelijk, na 3 jaar fantaseren en bijna een jaar van zwoegen, is de planner werkelijkheid geworden. Ik ben super trots!
Bovenal hoop ik dat ik jullie kan helpen met het organiseren van jullie afspraken, acties en doelen en dat ik jullie kan inspireren op gebied van planning, ondernemerschap en mindset.
Dit zal ik onder andere doen door middel van bloggen en het delen van tips en tricks planning en de agenda en haar mogelijkheden, zodat jij alles eruit kan halen wat erin zit.

Ik ben erg benieuwd naar jullie feedback. Hoe gebruiken jullie de agenda zo optimaal mogelijk? Wat zou je ander willen? Wat vind je super tof?
Deel vooral jullie ervaringen en tips in de facebookgroep Flow Planners Familie. Zo kunnen we elkaar helpen en stimuleren om zoveel mogelijk uit de agenda, maar zeker ook jouw leven, te halen!

Heb je de planner nog niet en ben je enthousiast geworden? Klik hier om de agenda te bestellen!

Veel liefs,

 

Marloes