Om hulp vragen lastig? Zo gaat het makkelijker

Hulp vragen

Om hulp vragen kan lastig zijn. Je voelt je misschien bezwaard of je bent bang dat je iemand tot last bent. Het is echter helemaal niet erg om, om hulp te vragen. Zo maak je het voor jezelf makkelijker.

Ik hoor vaak dat het bij mij allemaal zo makkelijk lijkt te gaan, maar geloof me: ik heb aan jouw kant gestaan als het om hulp vragen aankomt. Ook ik ben een drukke moeder met veel (leuke!) verplichtingen. Bijvoorbeeld vanmorgen: ik was om 6 uur wakker, maar ben nog even blijven liggen tot half 7. Toen de kinderen eruit kwamen had ik al een was aanstaan, tafel gedekt, hun lunchtrommels klaargemaakt en mezelf aangekleed.

 

Heb je kleine kindjes, dan hoor ik je denken: “LUCKY BASTARD”. Geloof me, been there, done that. Onze kindjes zijn nu oud en lief genoeg om te weten dat ze voor 7 uur hun bed niet uit mogen komen. Maar zo is het niet altijd geweest.

Zij gaf ons het juiste zetje om ons gezin de rust te geven die we zo hard nodig hadden. Om hulp vragen had me zoveel opgeleverd

Om hulp vragen heeft me zoveel opgeleverd

Ook wij hadden slapeloze nachten. Onze jongste, Daan, sliep de eerste 2 jaar helemaal niet door. Soms waren we ‘s nachts 2 of 3 uur lang met hem bezig, maar niets hielp. Totdat we een homeopaat op ons pad kregen en 2 weken later konden we doorslapen. Ik snap er nog steeds niets van, maar ik ben ervan overtuigd dat dit voor ons het juiste zetje was om ons gezin de rust te geven die we zo hard nodig hadden. 

Stiekem wil je wel dat iemand je helpt, maar hoe vraag je dat?

Als moeder van een jong gezin is je planning compleet veranderd. Je perspectief op “druk” is sinds het krijgen van kindje/kindjes helemaal anders. Voordat je het doorhebt, cijfer je jezelf weg en ben je alleen nog maar bezig met het zorgen voor anderen. Je bent er zelf ook nog. Je vraagt je soms alleen af hoe je alles in die 24 uur per dag moet stoppen, zonder dat je jezelf compleet voorbij loopt. Stiekem wil je wel om hulp vragen, maar je weet niet hoe.

Teken van zwakte

Een ander helpen doe je zonder nadenken, maar als je zelf een extra handje kan gebruiken, reageer je vaak met dat het allemaal wel gaat. Je ziet het misschien als teken van zwakte of je vindt het lastig om de controle los te laten. Hierdoor krijg je niet de hulp waar je naar op zoek bent.

Wat ik heb geleerd, is dat het in de basis vooral te maken heeft met het maken van de juiste keuzes. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Net zoals ik mezelf heb laten helpen door een homeopaat toen het allemaal even niet zo fijn liep als dat ik hoopte, kan ik nu jou helpen.

Ik ben er om je te helpen de rust en overzicht terug te vinden in je planning. Om te ontdekken dat er ruimte is voor jou met je mooie ambities. Dat je je doelen en dromen kunt nastreven, zonder dat je zelf compleet uit balans raakt.

Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat door te kiezen voor onszelf we er nog beter kunnen zijn voor de ander. Ongeacht hoe groot of bescheiden jouw ambities zijn. Jij hebt het recht om deze ambities na te streven.

Jouw zakelijke planner
Voor een selecte groep ondernemers neem ik het maken van de de planning zelfs compleet uit handen! Deze ondernemers merkten dat zij vastliepen in hun planning. Het feit dat ik hun planning maak betekent niet direct dat niet ze niet kunnen plannen. Sommigen vinden het lastig om hun eigen grenzen te bewaken. Anderen besteden hier onnodig veel tijd aan, tijd die ze liever investeren in werkzaamheden die ze wel goed kunnen én leuk vinden. 

Eén ding hebben ze sowieso gemeen. Ze voelden een knelpunt in hun bedrijf, zochten naar een oplossing en ervaren nu meer rust! Ontdekken wat ik voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de mogelijkheden van jouw planning uitbesteden of neem direct contact op om een vrijblijvend gesprek in te plannen.

Om hulp vragen lastig? Misschien nu nog wel, maar daar komt zeker verandering in.

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.