Is planning noodzakelijk voor meer productiviteit?

Planning noodzakelijk voor productiviteit

Van de week kwam ik een uitspraak op social media tegen die bij mij wel wat gemengde gevoelens opleverde. Er stond namelijk in dat planning niet perse noodzakelijk is om productief te kunnen zijn.

Nu kan ik dat alleen maar volmondig beamen. Planning is niet perse noodzakelijk om productief te zijn, maar… Is productiviteit wat je wilt nastreven? Of effectiviteit? Of misschien een combinatie?

Wellicht herken je deze verhalen wel...

  • Verhalen van mensen die heel de dag kneitertje productief zijn, keihard werken, heel veel taken aftikken, maar aan het einde van de dag zichzelf afvragen of er ooit een eind komt aan hun oneindige takenlijst (Behoor jij ook tot deze groep?)
  • Of het verhaal van mensen die ‘s avonds, wanneer ze na een lange dag eindelijk zitten en rustig en bijkomen op de bank (of wanneer ze net in slaap dommelen op bed…), verschrikt overeind komen. Een heel belangrijke taak vergeten. F*ck! (Of behoor je ook tot deze groep?)
  • En dan heb je nog die verhalen van mensen die heel de dag in de weer zijn voor alles en iedereen, maar die ondertussen niet toekomen aan wat tijd voor zichzelf. (Behoor je (ook) tot deze groep?)

Weet je, het maakt niet uit bij welke groep je hoort, of misschien hoor je bij geen van deze groepen, maar loop jij tegen een andere uitdaging aan. Hoe je het ook went of keert, een plan is noodzakelijk om effectief te zijn.

Om effectief te werken aan jouw dromen en doelen. Om op een leuke manier het maximale uit je ambities te halen. Het verschil zit hem vooral in het feit hoe je je planning maakt. Het woordje plan zit niet voor niets in planning, alleen plannen we allemaal op een andere manier. Hoe je plant maakt mij niet uit. Wat mij wel uitmaakt is dat je nadenkt over je plan en dat je een planning maakt die voor jou “werkt”.

Een planning is namelijk niets meer en niets minder dan een overzicht van afspraken en taken en tijdstippen waarop je deze handelingen gaat uitvoeren. Door hierin taken en afspraken op te nemen die je helpen bij het realiseren van je eigen ambities, pas dan zal je effectief kunnen werken. 

Beter effectief de goede richting op, dan productief de verkeerde afslag nemen.

Tijdens de cursus plannen help ik je onder andere ontdekken wat voor type planner jij bent, welke manier van plannen bij jouw past en hoe je slimme weetjes kunt inzetten om effectiever te worden.

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.