Visionboard maken – zo maak je zelf een visionboard!

Visionboard maken - Zo maak je een visionboard

Een belangrijk element in de planner is het visionboard. Maar hoe maak je een visionboard? Hoe zorg je ervoor dat hij ook aansluit bij jouw dromen en doelen? En nog belangrijker, hoe maak je een visionboard dat jou motiveert om daadwerkelijk je dromen en doelen te gaan nastreven? Eigenlijk is het heel simpel.

Wat is een visionboard?

Een visionboard is een collage van plaatjes, woorden en quotes die aansluiten bij jouw wensen, doelen en dromen. Het is echt een manier om jouw dromen tot leven te laten komen.

Het kan ontzettend lastig zijn om je dromen onder woorden te brengen. Sterker nog, misschien ben je er wel helemaal niet bewust van dat je veel dromen hebt. Door gebruik te maken van het visionboard, worden dromen tastbaar en ga je inzien waar je eigenlijk naar toe wil. De kans is groot dat je door dit visuele plaatje niet meer om kan houden met het bedenken van dromen!

" Een visionboard is een collage van plaatjes, woorden en quotes die aansluiten bij jouw wensen, doelen en dromen. "

Zo maak je in 6 stappen een visionboard

Een visionboard maken is dus niet zo lastig als je van tevoren waarschijnlijk dacht. In zes stappen heb je al een prachtig, overzichtelijk en vooral inspirerend visionboard gemaakt!

Stap 1

Verzamel magazines, tijdschriften, folders, kranten enzovoort. Dit is straks jouw encyclopedie waar je jouw droom uit kan halen!

In de Flow Planners vind je een pagina waar je alles op kan plakken. Heb je deze fijne planner nog niet? Maak dan gebruik van een stuk karton of een mooi prikbord.

Stap 2

Voordat je een visionboard gaat maken, is het heel belangrijk dat je weet waarvoor je deze gaat maken. In de planner heb je de optie voor zakelijk en privé, maar dit kan natuurlijk nog specifieker. Als je je focust op prive, kan je namelijk ook nog kijken naar wat je dan wil visualiseren. Is het je droomhuis? Een droombaan? Misschien een droomvakantie of simpelweg de beste versie van jezelf? Je kan dit zo specifiek maken als je zelf maar wil.

Zie een visionboard maken ook echt als een moment van ontspanning en me-time. Je werkt aan je toekomst!

Stap 3

Tijd om je dromen visueel te maken. Jij bent nu bezig met jouw droom en met niets anders! Zet je telefoon en computer uit. Zorg dat je ongestoord op kan gaan in jouw droomwereld, jouw toekomst. Pak een kopje thee (of een glas goede wijn), zet een lekker muziekje op en geniet. Dit is jouw moment!

Stap 4

Het is nu tijd om alle plaatjes en teksten uit te knippen. Doe dit met een open mind!
Het klinkt simpel, maar dat is het niet. We oordelen namelijk best snel en dat zorgt ervoor dat je we dingen (on)bewust links laten liggen. Pak echt alle plaatjes en teksten waar je je tot aangetrokken voelt. Ga niet oordelen of het realistisch is of niet, maar volg je gevoel. Een plaatje van een idyllisch restaurant in Griekenland hoeft niet te betekenen dat je per se daar heen wil. Als ik dat plaatje bijvoorbeeld zie, ga ik terug naar het moment dat ik daar wel was en het gevoel wat ik daar had. De rust en de ontspanning die ik daar voelde.
Dat ene plaatje benadrukt mijn gevoel van dat moment!

Stap 5

Nu is het tijd om alle plaatjes en teksten op je visionboard te gaan plakken. Hier kan je alle soorten plakmaterialen voor gebruiken, maar fotolijm werkt het fijnst. Dit rimpelt niet en laat geen vlekken achter. Zelf vind ik het opplakken het leukste gedeelte. Hier komen je dromen echt tot leven.

Stap 6

De laatste stap is er eentje om extra bij stil te staan. Je hebt een visionboard vol met jouw gevoelens en dromen en het is nu tijd om verbanden te leggen. Wat zie je wanneer jij naar jouw bord kijkt? Welke gevoelens krijg je bij de verschillende plaatjes en welke behoeften komen in jouw naar boven?

Kijk met regelmaat naar jouw visionboard en sta dan echt even stil bij wat jij wil. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven.

Wil jij jouw visionboard maken in de Flow Planners? Bestel de fijne en duidelijke planner dan direct hier.

Misschien vind je dit ook interessant!