Hoe maak je een Visionboard?

Hoe maak je een Visionboard?

Een heel belangrijk element in de planner is het Visionboard. Maar hoe kan je die het beste maken? Wat zorgt ervoor dat je een visionboard maakt die werkelijk aansluit bij jouw dromen en doelen? En nog belangrijker, hoe maak je een Visionboard die jou motiveert om daadwerkelijk je dromen en doelen te gaan nastreven? Eigenlijk is het heel simpel.

 

Wat is een Visionboard?

First of all, wat is een visionboard? Een visionboard is een manier om jouw dromen tot leven te laten komen. Het is een collage van plaatjes, woorden en quotes die aansluiten bij jouw wensen, doelen en dromen.
Voor veel mensen is het ontzettend moeilijk om hun dromen onder woorden te brengen. Sterker nog, veel mensen geven aan geen dromen te hebben. Door gebruik te maken van het visionboard worden dromen tastbaar en ga je veel beter inzien waar je eigenlijk naar toe wilt.
Veel mensen, die aangeven geen droom te hebben, komen zelfs tot de ontdekking dat ze wel een droom hebben.

Een visionboard is een collage van plaatjes, woorden en
quotes die aansluiten bij jouw wensen, doelen en dromen.

Tijd om te beginnen!

Stap 1

Verzamel magazines, tijdschriften, folders, kranten enzovoort. Dit is straks jouw encyclopedie waar je jouw droom uit kan halen!
Wanneer je de Flow Planners niet hebt, zorg dan voor en stuk karton of een mooi prikbord.

Stap 2

Voordat je een visionboard gaat maken is het heel belangrijk dat je weet waarvoor je deze gaat maken. In de planner heb je de optie voor zakelijk en privé, maar dit kan natuurlijk nog specifieker. Wanneer je kijkt naar privé, waar wil je dit op toespitsen? Je droomhuis? Je beste ik? Je kan dit zo specifiek maken als je zelf maar wilt.

Plan trouwens ook gelijk een datum in wanneer jij jouw visionboard gaat maken. Maak er een echt me-time momentje van!

Flow Planners visionboard zakelijk  Flow Planners visionboard persoonlijk
Stap 3

Yeah! Het moment is aangebroken. Jij mag nu bezig zijn met jouw droom en niets anders!
Zet je telefoon en computer uit. Zorg dat je ongestoord op kan gaan in jouw droom wereld, jouw toekomst. Pak een kopje thee (of een glas goede wijn). Zet een lekker muziekje op en geniet. Dit is jouw moment!

Stap 4

Het is nu tijd om alle plaatjes en teksten uit te knippen. Doe dit met een open mind!
Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Toch is het heel belangrijk! Zorg dat je alle plaatjes en teksten pakt waar je je tot aangetrokken voelt. Ga niet oordelen of het realistisch is of niet. Ga puur af op jouw gevoel!
Een plaatje van een idyllisch restaurant in Griekenland hoeft niet te betekenen dat je perse daar heen wilt. Als ik dat plaatje zie ga ik terug naar het moment dat ik daar wel was en het gevoel wat ik daar had. De rust en de ontspanning die ik daar voelde.
Dat ene plaatje benadrukt mijn gevoel van dat moment!

Stap 5

Nu is het tijd om alle plaatjes en teksten op je visionboard te gaan plakken. Gebruik hierbij fotolijm. Dit rimpelt niet en laat geen vlekken achter! Zelf vind ik dit het leukste gedeelte. Hier komen je dromen echt tot leven!

Stap 6

Dan is het alweer tijd voor de laatste stap. Je hebt nu een visionboard vol met jouw gevoelens en dromen. Het is nu tijd om verbanden te leggen. Wat zie je wanneer jij naar jouw bord kijkt. Welke gevoelens krijg je bij de verschillende plaatjes en welke behoeften komen in jouw naar boven.

Wil je hier hulp bij? Deel je visionboard in de Flow Planners inspiratie Facebook groep en dan help ik je door middel van het stellen van vragen om jouw visionboard te ontrafelen.

Kijk met regelmaat naar jouw visionboard en sta dan echt even stil bij wat jij wilt! Dit helpt je om gemotiveerd te blijven.

Veel plezier!

 

Geen reactie's

Geef een reactie