Hoe gebruik je de Flow Planners?

Hoe gebruik je de Flow Planners?

Hoe gebruik je de Flow Planners? Welk systeem zit er achter.
Allereerst, gebruik hem zoals je wilt! Maar uiteraard heb ik lang nagedacht over de vormgeving en ik wil je graag uitleggen hoe je je jaardoelen kan bundelen, met behulp van de Flow Planners planner.

Jaardoelen

Waar ik je graag bij wil helpen is het bepalen van je jaardoelen. Zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Je doelen ga je bepalen door eerst diverse vragen te beantwoorden met betrekking tot het afgelopen jaar. Zo ontdek je wat goed ging, wat verbeterd kan worden en wat je geleerd hebt!

Vervolgens ga op het visionboard visueel maken waar je naar toe wilt het komende jaar. Droom, fantaseer en laat je gedachten gaan. Geef het aandacht en vertaal het in plaatjes en teksten. Niets is te gek en maak vervolgens je eigen Visionboard. Bekijk het dagelijks. Het zal je motiveren net even dat ene stapje extra te zetten om jou dromen en doelen te bereiken!

Flow Planners visionboard zakelijk
Nu weet je visueel in je hoofd waar je naar toe wilt. Dit gaan we vertalen in meetbare doelen. Wederom op persoonlijk en zakelijk vlak.

Wat wil je leren?
Wat zijn je doelen?
Met wie wil je samenwerken?

Door het beantwoorden van deze vragen bepaal je zelf je fundament voor het komende jaar! Wees wel specifiek! Doelen als “meer inkomsten” zijn geen doelen. Wanneer je €1,- meer verdient heb je je doel bereikt. Zorg dat je precies datgene opschrijft wat je wilt bereiken. Zorg ervoor dat je omschrijving een half jaar later geen vragen opwekt.
Je mag er zelfs een beetje bang van worden, of ongeloof er bij voelen. Het moet haalbaar zijn, maar wel zo dat je weet dat je eraan moet trekken.

Flow Planners maanddoelen

Maanddoelen

Nu je weet wat je eindbestemming is aan het einde van het jaar is het belangrijk om je doelen te verkleinen. Met een doel als “mijn omzet verdubbelen” kom je er nog niet. Je hebt een concreet plan van aanpak nodig. Hoeveel nieuwe klanten heb je nodig om je omzet te verdubbelen? Hoeveel mensen moet je bereiken om je klanten te vinden?
Dit zijn maanddoelen. Op de pagina maanddoelen schrijf je op wat je iedere maand wil bereiken.
Wees niet gevreesd, wanneer je een maanddoel niet hebt gehaald, verschuift deze naar de maand erop. De planning kan soms anders lopen, maar om te weten wat je iedere week moet doen is het noodzakelijk een leidraad te hebben.

Flow Planners praktijkvoorbeeld:
Gister, 1 september, is de website live gegaan! Degene die mij al wat langer volgen op facebook weten ook dat dit veel later is dan gepland. De insteek was om op 1 augustus de website te lanceren. Wegens miscommunicatie tussen mij en de drukker heb ik een verkeerde offerte prijs doorgekregen. Dit is voor mij een enorm leerproces geweest, maar het heeft er mede voor gezorgd dat de website uiteindelijk pas 1 september is gelanceerd.
Tevens zat ik met mijn website bij een hostingpartner waarbij de communicatie zeer slecht verliep en de website erg traag was. Dit heeft er voor gezorgd dat we 3 dagen voor de lancering de gehele website nog hebben verhuisd naar een andere hostingpartner. Allemaal onvoorziene situaties. Dit heeft gezorgd voor uitstel, geen afstel!
Hier lees je meer over de vertraging van de pre-sale.

Nu je je maanddoelen hebt bepaald heb je eigenlijk het moeilijkste gedeelte gehad. Jippie! Nu ga je van week tot week en van dag tot dag kijken wat je kan doen om je uiteindelijke jaardoelen te behalen.
Mijn advies is om op zondagavond je agenda er bij te pakken. Dit kost slecht een paar minuten. Zeker wanneer je dit gedurende week ook bijhoudt.

Flow Planners weekoverzicht

Weekdoelen

Je begint nu met invullen van de weekvooruitzicht. Hier staan diverse acties die je kan noteren of bijhouden. De twee belangrijkste zijn je takenlijst en je weekdoelen. Je weekdoelen zijn onderdeel van het grote geheel. Zoals eerder aangegeven zijn je jaardoelen het fundament van je planning. Je weekdoelen bepaal je aan de hand van de maanddoelen die je jezelf hebt opgesteld met je jaardoelen in je achterhoofd. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een cursus, het ontwerpen van je nieuwsbrief enzovoort.
Aan de hand van je weekdoelen komen er gelijk nieuwe taken bij op je takenlijstje. Schrijf alle taken die in je opkomen gelijk op! Zijn het grote, meer omvattende taken, schrijf deze dan gelijk op bij je maanddoelen (zoals het opzetten van een mailsysteem).

 Flow Planners wo do vr za zo roze

Dagdoelen

Wanneer je je weekdoelen en taken hebt bepaald ga je aansluitend je top 3 taken bepalen voor de eerstkomende twee dagen, met oog op het behalen van je weekdoelen (alleen de maandag en dinsdag). Bewust niet verder! We krijgen in het leven te maken met verschuivende prioriteiten! Stel je bent mama en je kindje wordt ziek. Je prioriteiten verschuiven dan naar de verzorging van je kindje! Aan het einde van deze twee dagen, in dit voorbeeld de dinsdagavond, bepaal je weer je belangrijkste taken voor de volgende 2 dagen.

Wanneer je op deze manier je doelen zet en dit consistent doorvoert zal je meer structuur en orde krijgen in je werken. Belangrijk onderdeel hierin is ook om notities, taken, boodschappen enzovoort direct op te schrijven zodra ze in je opkomen.
Dit zal resulteren in betere resultaten en meer rust in je hoofd. Hoe fijn is dat!

 

 

Plan your life, live your plan.

Wil je meer informatie omtrent de Flow Planners planner 2018? Kijk dan snel hier!

Geen reactie's

Geef een reactie