Hobbels op de weg (gastblog)

Hobbels op de weg (gastblog)

Deze week hebben we een gastblog van Sandra Schols. Zij deelt haar ervaringen rondom de welbekende comfortzone!

“Alles in mijn leven voelde vertrouwd. Elke geur, beweging, stap …. Alles zag er comfortabel uit. Ik kende de gedachten en gevoelens die in die zones heerste. Ik kende de levensstijl, die er bestond.  Ik hield ervan om mij lekker veilig terug te trekken in mijn eigen stukje wereld.”

Journalist

 

Nog tijdens mijn opleiding journalistiek was ik werkzaam in een van Nederlands bekendste cosmetica zaken. Ik had het er enorm naar mijn zin. Maar na mijn afstuderen wild ik niets liever dan een vaste baan als journalist.

Juist in de periode dat het slecht ging met de kranten en tijdschriften hield ik mij krampachtig vast aan de gedachten dat ik zomaar, uit het niets, weleens gebeld kon worden door een van de redacties waar ik gesolliciteerd had. Maar helaas.

 


Hobbels op de weg

Ruim 1,5 jaar heb ik gewacht, geschreven, gehoopt, werd ik teleurgesteld, krabbelde ik weer op en ging ik weer door. Adviezen van naasten, vrienden en collega’s om aan de slag te gaan als zzp’er sloeg ik in de wind. Dat was toch zeker niets voor mij? Ik was geen ondernemer, zo dacht ik. Ik werkte keihard, vaak op vrijwillige basis (want goed voor het CV), maar had nog helemaal geen naam gemaakt, niemand die met mij in zee wilde gaan. Ik was te jong, misschien wel met veel te weinig ervaring. Toch?  Het waren allemaal smoezen nu blijkt. Allemaal fictieve gedachtes van mijzelf. Eigenlijk was het gewoon angst.

Do you believe that live begins at the end of your comfortzone?

Wat jij eng vind of wat niet hangt af van de fase waarin jij zit in je leven. Ben jij al de nodige keren de strijd aangegaan met jouw comfortzone of hou je nog heel erg vast aan het veilige bubbelen?

In welke fase je je ook bevindt er zijn altijd weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om je comfortzone op te rekken!

De wereld aan mijn voeten

Ik was bang voor het onbekende. Onzeker over alles waar een mens onzeker over kon zijn. Dat moest ander besloot ik op een dag. Ik zat vastgeroest in mijn patroon van opstaan, werken, eten, slapen. Er moest reuring komen.

Hevig geïnspireerd toog ik naar de Kamer van Koophandel. Natuurlijk niet zomaar, out of the blue. Eerst maakte ik een gedegen plan. Op 1 januari 2016 startte ik mijn eigen onderneming , Nouveau Départ, een bureau gespecialiseerd in tekst en communicatie. Ik had een plan, maar een eerste opdrachtgever had ik nog niet.

Ik besloot te starten met netwerken. Mediabedrijven, waar ik eerder door werd afgewezen, stuurde mij nu op pad om verhalen te maken. Ik schreef teksten voor vrienden van vrienden, kennissen van oud-collega’s en voor ik het wist had ik een klantenbestand opgebouwd waar ik prima van kon leven.

Nu, ruim twee jaar verder, kijk ik terug op een roerige periode. Zzp’er zijn is niet altijd even makkelijk. Ik ben de laatste die dat beweert, maar wat ik wel het liefste van de daken schreeuw is: DOEN! Heb je plannen? Werk ze uit. Heb je het gevoel dat je vastzit? Stap uit je comfortzone. Want het leven begint pas ECHT als je doet waar je je goed bij voelt.

Succes!”

Welke grote stappen en welke angsten heb jij moeten overwinnen om tot je passie te komen? Of zijn er nog hobbels die je moet nemen die je eigenlijk doodeng vind? Laat het me weten!

Lees hier hoe ook jij van je comfortzone in je magische zone kan stappen.

Sandra, heel erg bedankt voor je inspirerende blog! Benieuwd naar Sandra en haar werk? Kijk dan op haar website of op haar facebook pagina.

 

Geen reactie's

Geef een reactie