Het belang van positieve mensen om je heen.

Het belang van positieve mensen om je heen.

Hoe belangrijk is het eigenlijk om je te omringen met mensen die geloven in je dromen? En hoe belangrijk is het om je te omringen met positieve mensen? Waarschijnlijk belangrijker dan je denkt!

Quote: Surround yoursel with people who believe in your dreams

Mensen zijn heel erg gevoelig. Alles, maar dan ook echt álles, om ons heen bepaald ons gevoel? Van een bos bloemen, tot een bank. Van rondslingerende spullen tot de bladeren in je tuin. Alles wat je ziet straalt energie uit. Makkelijker gezegd, je wordt ergens blij van of niet. Waar jij blij van wordt is heel persoonlijk.
Maar zelfs rommel die we wegstoppen in een kast en dus niet meer zien straalt energie uit, negatieve energie. We weten, bewust en/of onbewust, nog steeds dat deze rommel er is en we een keer de tijd moeten nemen om dit op te ruimen.

 

Leestip: Zelf ben ik enorm fan van het boek “Weg met de Warboel” van Karen Kingston.
Ik ben nog nooit tot het einde gekomen, omdat ik altijd eindig met een flinke opruimwoede.

 

Tijdens het lezen van dit boek kan ik echt niet lang stil blijven zitten. Ik krijg dan echt het opborrelende gevoel dat ik mijn huis moet opruimen. Het gevoel wat ik ervaar, nadat ik daadwerkelijk een ruimte in huis totaal heb uitgezocht, is echt geweldig. Zo heb ik ooit na het lezen van twee pagina’s uit dit boek, me totaal gestort op de badkamer. Wij zijn niet echt bewaarders, toch heb ik een grote pedaalemmer zak met oude make-up en andere troep weggegooid. Spullen die ik ooit heb gehad in mijn tijd toen ik nog bij een drogisterij werkte en welke bijna op waren of die ik toch nooit gebruikte. De opluchting daarna, het was alsof er een last van mijn schouders viel.

 

DIT WERKT OOK ZO MET MENSEN

Hoewel het hierboven over spullen gaat, wil ik het vandaag graag hebben over mensen. Ook mensen stralen energie uit! Herken je het gevoel, dat je een ruimte met mensen binnenkomt en er valt gelijk een gevoel van onbehagen over je heen. Maar tegelijkertijd heb je ook momenten dat je een kamer met mensen betreedt en je voelt gelijk een soort van ontspanning en blijheid over je heen komen. Je voelt je instant op je gemak, zonder dat je de mensen kent!
Dit komt allemaal door de energie, de vibe, die mensen uitstralen.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen gemiddeld 40.000 gedachten per dag hebben. Bij gelukkige en gezonde mensen zijn deze negatief geladen gedachten ook nog steeds zo’n 70 procent van alle gedachten. Angst is voor mensen namelijk, vanuit onze oorsprong, de grootste motivator. Vroeger waren er echte gevaren en was dit mechanisme super handig, maar vooral ook noodzakelijk. Tegenwoordig kennen we nauwelijks echte gevaren meer en heeft ons verstand het nu vooral druk met het voorkomen van emotionele pijnen. Angst voor het falen, afgewezen worden, alleen zijn enzovoort.

Wanneer je dit leest begrijp je misschien ook gelijk waarom veranderingen zo moeilijk zijn! Wanneer je beseft dat onze aard erop is gebouwd om angst te vermijden en verandering is angst voor het onbekende, zal je inzien dat dit veel overredingskracht kost. Ook zal je beter begrijpen waarom veel mensen vaak de neiging hebben om te klagen over alles wat niet goed is, in plaats van dankbaar te zijn voor wat wel goed gaat!

We hebben de mogelijk om zelf ons hele leven te bepalen en te sturen.

Je bent zelf verantwoordelijk

We kennen niet voor niets het spreekwoord: “Waar je mee omgaat wordt je mee besmet!”.
Wanneer je omgaat met mensen die positief in het leven staan en die geen problemen kennen, maar alleen maar uitdagingen, zal jij worden getriggerd om dit ook te doen! Je zal hun positieve kijk op het leven over nemen.
We hebben gelukkig de mogelijk om zelf ons hele leven te bepalen en te sturen. Dit geldt ook voor de mensen met wie wij omgaan! Niemand verplicht jou om om te blijven gaan met mensen die de energie uit jou zuigen, waardoor je je bij thuiskomst totaal leeggezogen en inspiratieloos voelt.
Vaak blijven we de contacten met deze mensen onderhouden uit een gevoel van plichtsbesef. Je voelt je misschien verplicht of je bent bang om de ander te kwetsen. Hoe hard het ook klinkt, er is maar 1 iemand die echt voor jou kan zorgen… en dat ben jezelf.

In mijn optiek moet een vriendschap gelijkwaardig zijn. Ik wil vrienden waar ik blij van wordt, maar tegelijkertijd besef ik ook dat ik ook hun energie kan beïnvloeden. Positief zijn en andere mensen inspireren en motiveren, dat is toch geweldig. Je creëert een situatie waar iedereen beter van wordt.
Meer lezen over dit onderwerp? Lees dan ook de blog: De 4 stappen voor een positieve houding en geest.

Heb jij jezelf omringt met mensen die jou inspireren en die er voor zorgen dat jij het beste uit jezelf kan halen? En ben je zelf ook een bron van inspiratie? Let me know!

 

Geen reactie's

Geef een reactie